Dodik: Ovo je prevršilo svaku mjeru; Borenović: Bespotrebna primjena sile

Milorad Dodik osuđuje svaki ´pokušaj zlouporabe skupa Pravda za Davida´, a Branislav Borenović osuđuje uporabu sile nad prosvjednicima.
Srpski član Predsjedništva kaže da su prosvjednici nasiljem pokušali ometati sve druge građane koji su imali namjeru na najljepši način provesti praznike.

“Skup skupinne “Pravda za Davida” nitko nije ometao. Neprihvatljivo je što je skup zloupotrijebljen, odobrenje za održavanje skupa bilo je za prostor Trga Krajine”, rekao je Dodik.

Kako je naveo, bilo je prekoračeno i vrijeme za održavanje skupa, jer je bio predviđen i odobren od 18 do 20 sati.

“Građani su spriječeni da slušaju koncert Harisa Džinovića”, kaže Dodik.

Smatra da državni organi trebaju raditi svoj posao.

“Podržat ću svako zakonsko postupanje policije, organizatori moraju odgovarati jer nisu na adakvatan način organizirali i proveli skup. Svi koji su činili nasilje trebaju biti privedeni i odgovarati. Mislim da je ovo prevršilo svaku mjeru”, kaže Dodik.

Bilo kakvi prosvjedi, ističe, trebaju biti zabranjeni, Banja Luka se treba vratiti normalnom ritmu.

Dodik poziva Banjalučane da podignu glas protiv ovakvog ponašanja, jer, kako kaže, ovo nema veze s istinom i pravdom.

Borenović: Bespotrebna primjena sile

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović osudio je sinoćnju akciju policije u Banjoj Luci, tijekom koje je uhićeno nekoliko osoba.

On je na svom Twitter profilu napisao da je uporaba sile bila bespotrebna.

”280. dan! Kao i uvijek do sada, mirno i dostojanstveno, bez ijednog incidenta, tisuće i tisuće građana tražilo istinu i pravdu da bi se na kraju stotine specijalaca obrušile na dvadesetak ljudi! Bespotrebna i nevjerojatna primjena sile”, rekao je on.

Podsjećamo, nekoliko osoba uhićeno je sinoć u Banjoj Luci nakon novih prosvjeda skupine Pravda za Davida na kojim se okupilo nekoliko tisuća ljudi. Iz policije je priopćeno da među uhićenima nije Davor Dragičević.

dnevnik.ba