Dodik: Propao im državni udar, pa su se razbježali

Članovi i simpatizeri grupe „Pravda za Davida” pokušali su 30. prosinca izvršiti državni udar u Banjaluci,a kada im je taj plan, koji su prethodno detaljno razradilipropao, razbježali su se i posakrivali kako ne bi pred institucijama odgovarali za svoje postupke. Ovo je, između ostalog, u intervjuu za „Alo” poručio Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH, komentirajući nestanak Davora Dragičevića, oca tragično nastradalog mladića Davida Dragičevića, i još nekolicine članova spomenute skupine, kao i njihov posljednji skup održan pretposljednjeg dana prošle godine.

Na pitanje kakva kakva je trenutno situacija u Banjaluci Dodik je rekao da je u Banjaluci mirno i stabilno.

“Ono što su oni mogli da urade, uradili su dan prije Nove godine – prosvjede koje su im odobrili državni organi zloupotrijebili su, činili su nerede po gradu i sada, kad moraju snositi određene posljedice, oni su nestali”, rekao je Dodik.

“Neki od njih su organizirali tajne sastanke, za koje smo tek saznali od njihovih sudionika, na kojima su planirali kako da se zauzmu institucije Republike Srpske i da, po njihovoj terminologiji, izvrše državni udar i pokušaju preuzeti vlast. Oni su nakon tog 3o-og suočeni s odlučnim odgovorom državnih institucija koje nisu dozvolile da to prođe bez reakcija, pa su pobjegli, kao što je i Davor Dragičević. To nam pokazuje da on bježi od saznanja da je prekršio zakon. I neki drugi se skrivaju i kriju druge, ali se oglašavaju preko društvenih mreža, tako smo i saznali za priču o državnom udaru”, rekao je Dodik za “Alo”.

“Kao građanin, smatram da je Tužiteljstvo glavni krivac nečinjenja i stvaranja lažne predstave. Mislim da se Tužiteljstvo samo zaplelo u svoje procedure, podiglo nalog za istragu povodom navodnog ubojstva. Međutim, nisu mogli to da dokažu, a sada se ne mogu ni povući ni ići dalje, jer nema dokaza za dalje. Kada bi se povukli, bilo bi da je prethodna odluka bila motivrana pod pritiskom ulice. Tužiteljstvo na sve treba dati odgovore, a ne neko od nas iz politike”, rekao je Milorad Dodik u intervjuu za beogradski “Alo”, a prenosi atvbl.com