Dom naroda državnog parlamenta usvojio izmjene Zakona o trošarinama

Zastupnici u Domu naroda Bosne i Hercegovine usvojili su na sjednici u petak set zakona o trošarinama koji je ranije ujutro na hitnoj sjednici utvrdilo Vijeće ministara BiH.

Za zakone su glasovali zastupnici SDA, SBB-a, HDZ-a, SNSD-a i DNS-a, dok su protiv bili zastupnici HSS-a, SDS-a i jedan zastupnik Demokratske fronte, a suzdržan je bio zastupnik HDZ-a 1990.

Vijeće ministara je u petak ujutro hitno usvojilo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u BiH, kao i Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH.

Set zakona o trošarinama na naftu i naftne derivate, koje bi trebale poskupiti za 15 feninga po litru, odbio je u hitni postupak u srijedu uvrstiti Zastupnički dom Parlamentarne skupštine.

Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić najavio je da će izmijenjeni set zakona biti vraćen na razmatranje u Zastupnički dom.

Povećanje trošarina uvjet je za nastavak kreditnog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom.