Donna Vekić vratila dva breaka i plasirala se u četvrtfinale

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtak u četvrtfinale teniskog WTA turnira u Tokiju nakon što je sa 6-4, 7-5 pobijedila Britanku Johannu Kontu poslije sat vremena i 35 minuta igre.

Vekić je u prvom setu dva puta suparnici uzela servis i dobila ga nakon 40 minuta igre. U drugom setu Vekić gubi svoj servis odmah na početku, a zatim još jedan i Konta dolazi u prednost od 4-1. No nakon toga hrvatska tenisačica pronalazi igru i vraća dva servisa za rezultat 5-5, osvaja svoj servis za 6-5 i još jednom na kraju uzima servis Britanki za 7-5.

Vekić je napravila sedam dvostrukih pogrešaka, od čega četiri u drugom setu, no važnu ulogu odigralo je 38 neprisiljenih pogrešaka Konte. Vekić ih je napravila 16. Hrvatska tenisačica je suparnici uzela pet puta servis, a svoj je izgubila dva puta.

Ovo je bio peti međusobni ogled između Konte, sada 43. tenisačice svijeta, i Vekić i druga pobjeda hrvatske tenisačice, 45. na WTA ljestvici.

U četvrtfinalu će Vekić igrati protiv druge nositeljice i četvrte na WTA ljestvici Francuskinje Caroline Garcie koju je do sada pobijedila dva puta u pet međusobnih susreta, prenose 24 sata.