Dostavljene snimke razbojnika koji su ranili policajca

Mostarskoj policiji je dostavljeno na desetine snimaka videonadzora sa šireg područja Mostara kako bi došli do saznanja o pljačkašima koji su ranili policajca, objavio je Dnevni avaz. Naime, pripadnici MUP-a HNŽ-a i dalje tragaju za napadačima koji su u četvrtak 6. rujna otvorili vatru prema policijskom automobilu i teško ranili policajca Đenana Hubanu (25).

Pucnjava se dogodila u južnom dijelu Mostara kada je policijska patrola u kojoj je bio mladi Hubana stigla na intervenciju. Građani su prijavili da se u Dolini Sunca nalazi više sumnjivih osoba koje pokušavaju ukrasti suvremenu mašinu za miješanje betona koja košta 30.000 KM, prenosi Avaz. U namjeri da spriječe njihov bijeg, budući da su četvorica maskiranih razbojnika u trenutku njihovog dolaska ulazila u Audi, policajci su svojim vozilom prepriječili put, nakon čega su oni zapucali prema njima.

Jedan metak je pogodio u motor policijskog automobila, a drugi u policajca Hubanu, koji je sjedio na zadnjem sjedištu. Na pojedinim snimcima zabilježeno je kretanje Audija koji je, kako navodi Avaz, stravičnom brzinom jurio kroz južna mostarska prigradska naselja, ali gdje su, u konačnici, razbojnici pobjegli za sada je nepoznato. Avaz navodi i da su proteklih dana vršeni pretresi nekih objekata, garaža i radionica za opravku automobila.