Druga pobjeda zaredom Patriotsa, povratak Edelmana

New England Patriots – Indianapolis Colts 38:24

Tom Brady je u ovoj utakmici došao do 500 TD-a u karijeri, vratio se Julian Edelman i New England Patriotsi su upisali i treću pobjedu kod kuće. Brady je u ovoj utakmici imao i rushing TD, za drugu pobjedu zaredom. Svoj 500. TD bacio je novom WR-u Joshu Gordonu. U svojoj prvoj utakmci Edelman je imao sedam uhvaćenih za 57 yardi.

„Htjeli smo mu dodati loptu i on je napravio nekoliko sjajnih akcija“, izjavio je Brady o Edelmau. „Sjajno je imati ga na terenu. Svi želimo biti savršeni kada izađemo na teren i sjajno je imati ga tamo, zdravog i zabavljati se.“

Brady ima 500 TD-a i sada je iza Peytona Manninga (539) i Bretta Favrea (508). „Mislim kako sva ova postignuća, postoji puno ljudi kojima trebam zahvaliti, svim ljudima koji su radili jako. QB ne baca sam sebi loptu. Ovo je sjajna momčadska nagrada, sjajno“, izjavio je Brady o 500 TD-a. Brady se izjednačio i za najviše pobjeda u karijeri s kickerom Adamom Vinatieriom, 226 pobjeda. Imao je 34-44, 341 yard.

Patriotsi su dominirali u prvom poluvremenu. Pred kraj poluvremena Andrew Luck je pod pritiskom bacio INT na sredini terena, a nakon nekoliko akcija Stephen Gostkowski pogodio je 45 yardi FG za vodstvo 24:3 na poluvremenu.

Poslije toga Luck je pogodio u trećoj četvrtini Erica Ebrona za 14 yardi TD. „Nećemo moći pobijediti konstantno dok ne naučimo naš put“, izjavio je Luck. „Ne uzimamo zasluge za Patse, oni su bili bolja momčad danas. Svi koji su gledali ili igrali to znaju.“

Coltsi su bili na jedan TD od Patsa, ali onda je Devin McCourty napravio forced fumble i pokupio je tu loptu od Rookiea Jordana Wilkinsa. Coltsi su bili na 24:17, a onda je Brady došao do 500 TD-a. Imao je 34 yarda TD za Gordona i on je 71. igrač koji je uhvatio TD od Bradya, rekord NFL-a.

„Sjajna akcija, Josh je skočio preko dva igrača. To vam može reći koliko imam pouzdanja u njega u ovom kratkom razdoblju, naravno zaslužio je to“, rekao je Brady o Gordonu.

Patriotsi su sada na omjer 3-2 i sljedeću utakmicu igraju opet kod kuće, ovaj put protiv Kansas City Chiefsa. Coltsi idući tjedan putuju u New York, gdje igraju protiv Jetsa.

Izvor: nflbalkan.com