Dužnosnici HRHB-a okupili se prvi put poslije rata

Uoči 25. obljetnice osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, u Mostaru je održana i neformalno okupljanje ministara i bivših dužnosnika u Vladi Hrvatske Republike Herceg-Bosne. S ove sjednice poslane su poruke mira, ali i podrška bivšem premijeru Jadranku Prliću, Bruni Stojiću i Valentinu Ćoriću koji se trenutačno nalaze u haškom pritvoru.

Prvi put nakon završetka rata, dužnosnici i ministri u Vladi HRHB-a održali su neformalnu sjednicu. Bila je to prilika da se prisjete preminulih, ali i upute pozdravno pismo bivšim dužnosnicima koji čekaju pravomoćnu presudu u Haagu.

Sudionici okupljanja osuđuju bilo kakve negativne konotacije vezane za ovaj događaj ističući kako su kroz instituciju Vlada HRHB-a radili u interesu Bosne i Hercegovine kao domovine tri jednakopravna naroda.

Osvrćući se na trenutačno stanje u BiH, bivši dužnosnici Herceg-Bosne ukazali su na važnost poštivanja konstitutivnosti naroda. Osudili su separatističke tendencije bilo kojeg naroda, ali i podsjetili na načela federalizma i decentralizacije kao temelja na kojem se može izgraditi funkcionalna država Bosna i Hercegovina.