Edukacijsko-rehabilitacijski centar svečano otvoren u Ljubuškom

Osobama s posebnim potrebama život je nezamisliv bez pomoći drugih ljudi. Kvaliteta njihova života ovisi od spremnosti drugih na bezuvjetnu i nesebičnu ljubav. Potreba za pružanjem takve pomoći prepoznata je i Ljubuškom kad je svečano otvoren edukacijsko-rehabilitacijski centar za osobe s poteškoćama u razvoju.

Presjecanjem vrpce Zvonke Milasa, predstojnika Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske svečano je otvoren centar. Hrvatska vlada izdvojila je 800 tisuća kuna za izgradnju ovog centra.

“Trudit ćemo se uvijek u ovakvim projektima biti partner” poručio je Zvonko Milas. Dodao je kako su Hrvati u BiH jedan narod i oni Republici Hrvatskoj trebaju biti prioritet. “Uvijek smo bili zajedno, danas smo zajedno i nema nam života ako nismo zajedno”

Objekt se prostire na površini od 500 metara četvornih. Ima 30 prostorija različite namjene u kojima će za početak raditi fizioterapeut, logoped, defektolog i radni terapeut.

U edukacijsko-rehabilitacijski centar uloženo je 800 tisuća makara. Centar će svojim šticenicima otvoriti vrata početkom idućeg mjeseca.