Eintrachtova zahvala Niki Kovaču

Hvala ti Niko za ovo vrijeme koje smo proveli zajedno. U 27 mjeseci i u 91 susretu, Kovač je postigao puno u Frankfurtu, uključujući ostanak, dvije uzbudljive sezone u Bundesligi, dva finala Kupa i trofej, napisao je klub

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač vodio je Eintracht iz Frankfurta 27 mjeseci i ostavio toliko dobar dojam i rezultate iza sebe da ga je pozvao Bayern. Najveći njemački klub, prenosi 24.sata.

Nakon osvajanja kupa baš protiv Bayerna donio je ‘orlovima’ prvi trofej nakon 30 godina čime je ušao u legendu. Igrači tuguju za njim, ostala je velika praznina, a sada mu se i klub zahvalio lijepim tekstom na službenoj stranici

Hvala na svemu, Niko Kovač, stoji na početku pisma uz dodatak da je u klubu radio – čuda!

Hvala ti za …

…to što si nas “držao na vodi” u sezoni 2015/2016. Kovač je preuzeo klub 8. ožujka 2016., kada je Eintracht bio na 16. mjestu s preostalih devet utakmica za odigrati. Atmosfera je bila prilično loša, četiri uzastopna poraza u njegovih pet utakmica samo su pokazala koliko tešku zadaću ima. Pobjede protiv Mainza (2-1), SV Darmstadta (2-1) i Borussije Dortmund (1-0) bile su dovoljne da se osigura 16. mjesto i doigravanje s Nürnbergom. Nakon 1-1 kod kuće, ‘orlovi’ su u Nürnbergu pobijedili s 1-0 i osigurali 1. Bundesligu i za sljedeću sezonu.

Hvala ti za…

…dobru sezonu 2016/2017 i finale Kupa. Usprkos velikim promjenama u momčadi (15 odlazaka i 15 dolazaka), Kovač je brzo pretvorio Eintracht u homogenu, radoholičarsku skupinu. Sustav s tri igrača u obrani pokazao se kao masterski potez, podarivši klubu novi identitet. Prikazalo je to sve karakteristike koje je Kovač imao i kao igrač: nepokolebljiva predanost, težak rad i volja za borbu radi nekog cilja. Eintracht je bila druga momčad po broju primljenih golova (15) u prvom dijelu sezone i, protivno svim očekivanjima, držali su se na šestom mjestu. Kasnije je razina malo pala (završili su 11.) zbog fokusa na Kup: Na penale su dobili Borussiju Mönchengladbach, a u finalu su se hrabro borili protiv B. Dortmund. Ipak, izgubili su 2-1 i pomalo razočarani zaključili nezaboravnu sezonu.

Hvala ti za…

…najbolju bundesligašku sezonu od 2012/2013, za kraj 30-godišnje suše bez trofeja i za avanturu u Ligi prvaka kojoj se veselimo. 2017/2018 Kovač je uspio ono što nijedan trener nije od 1988. – osvojio je trofej. Njegovo mjesto u povijesnim knjigama osigurano je pobjedom 3-1 nad uvjerljivim favoritima – Bayernom, u Berlinu. Bio je to trijumf kojim je Kovač osigurao Europu sljedeće sezone. Naravno, taj uspjeh ne zasjenjuje impresivnu sezonu u Bundesligi: konačno osmo mjesto najbolji je uspjeh u zadnjih pet godina.

Hvala ti za…

…ovo vrijeme koje smo proveli zajedno. U 27 mjeseci i u 91 susretu, Kovač je postigao puno u Frankfurtu, uključujući ostanak, dvije uzbudljive sezone u Bundesligi, dva finala Kupa i dugoželjeni trofej. Ovaj povratak je puno više od očekivanog, naposljetku, ovo je win-win situacija. Sve najbolje Niko i hvala ti za sve!

Izvor: 24sata/Dnevnik.ba