Eko Dizajn najbolji startup u Interinoj akademiji

Nakon višemjesečnih ciklusa i različitih poslovnih edukacija, u ponedjeljak je održana završnica Startup akademije u mostarskoj Interi, tzv. Demo dan. 11 timova predstavilo je svoje poslovne planove, a komisija je izabrala najunosniji i najkreativniji.

Startup Akademija u INTERA tehnološkom parku odabrala je najbolju poslovnu ideju za poticaj u daljnjem razvoju. Pobjednički tim dobio je 5.000 KM.

“Eko Dizajn je socijalno poduzeće koje se bavi uzgojem ekokorpica, tj., ekološkog povrća i voća, uređenjem zelenih površina na ekološkom principu te na odgovarajuće želje klijenta”, objasnio je Amir Garib, pobjednik.

“Bilo nam je zaista teško iako smo imali dosta iskustva u ovom radu. I ranije smo radili u komisijama na procjenama, danas u nizu prijava biramo one koje će biti u poslovnom inkubatoru. Danas je bio iznimno težak zadatak, nekako su svi bili tu negdje, pa smo čak i neke dodatne kriterije razmatrali”, rekla je Meliha Gekić-Lerić, voditeljica Poslovnog inkubatora u Interi.

“Jako smo zadovoljni jer je ovo bio ciklus u kojem su bile prijavljene 34 ideje. Od toga je 16 timova imalo priliku razviti svoju poslovnu ideju, od čega je uz određene kriterije njih 11 dobilo mogućnost prezentirati ih pred komisijom”, izjavio je Goran Dodig, voditelj financija i poslovnog consultinga za mala i srednja poduzeća u Interi.