Ekonomski forum: BiH napokon u Davosu

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prvi je visoki politički dužnosnik koji će, nakon duže vremena, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu. Zvizdić će, kako je najavljeno, u petak, 26. siječnja, sudjelovati na posebnoj sesiji ”Ubrzanje dugoročnog razvoja zapadnog Balkana” na kojoj će se razgovarati o regionalnoj suradnji, ekonomskom razvoju i jačanju stabilnosti i sigurnosti.

Pored predsjedatelja Vijeća ministara BiH, na sesiji o zapadnom Balkanu sudjeluju i premijeri Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Albanije – Bojko Borisov, Duško Marković, Zoran Zaev, Andrej Plenković i Edi Rama, te predsjednici Srbije i Kosova – Aleksandar Vučić i Hashim Thaci.

Posebnu sesiju o zapadnom Balkanu će otvoriti predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma Borge Brende, dok će zamjenik glavnog tajnika UN-a Jeffrey D. Feltman i komesar EU za politiku proširenja Johannes Hahn održati uvodne govore. ”To je dobra prilika da se razgovara o modalitetima ekonomske suradnje, stvaranju ambijenta za strane investicije i jačanju ekonomske suradnje u regiji”, izjavio je Feni Zvizdić pred odlazak u Davos.

Izvor: ABC portal