Električni automobili i pametne kuće privukli mnoge u Mostaru

Svi ljubitelji modernih čuda došli su na svoje u srijedu. U Tehnološkom parku SPARK u srijedu je održan prvi Gadget Show. Posjetitelji su mogli razgledavati i provozati se u električnim automobilima, biciklima i još mnogo toga.

I prije samoga početka u 13 sati mnoštvo ljudi se slijevalo u vanjske i unutarnje prostore SPARK-a. Privukao ih je izravni doživljaj najnovijih tehnologija. Mogli ste naučiti kako će se u budućnosti upravljati pametnim kućama, kako ćemo unaprijediti obrazovanje i, naravno, što ćemo voziti.

Mrežna uvezanost, nove tehnologije i njihov računalni razvoj prilika su i za BiH gospodarstvo da se na vrijeme priključi trendovima.

Hrvatska tvrtka Rimac izložila je svoj popularni Concept One, američki Tesla je izložio svoje automobile koji se već nekoliko godina voze svjetskim cestama, a virtualna stvarnost ne služi samo za zabavu.

Gadget show se pokazao kao pun pogodak pa SPARK planira još ovakvih događaja koji će tvrtkama omogućiti prezentaciju njihovih proizvoda i dostignuća.