​HAK Zrinjski: Ana Dorotea Markić i Magdalena Šunjić uspješne na finalu Nestle kupa

U četvrtak 11. listopada na stadionu u Banja Luci održano je finale Nestle lige na kojima su nastupili najbolji natjecatelji iz osam gradova:Banja Luke, Prijedora, Sokolca, Sarajeva, Tuzle, Zenice, Čitluka i Mostara.

Za HAK Zrinjski nastupilo je 12 atletičara/ki u šest disciplina:100m, 300m, 600m, skok u vis, skok u dalj, kugla i štafeta
4x100m

Prva disciplina skok u vis donijela je dosta uzbudjenja i srebrenu medalju za atletičarku Zrinjskog Magdalenu Šunjić koja je odličnim skokovima završila na drugom mjestu ostvarivši svoj najbolji osobni rezultat i pokazavši veliki talenat za ovu disciplinu.

Skok u dalj donio je nova uzbudjenja kada je nastupila Ana Dorotea Markić koja već duže vrijeme se nalazi u vrhu BiH atletike u ovoj disciplini. U odličnom nadmetanju gdje se borilo za svaki centimetar atletičarka Zrinjskog završila je na trećem mjestu okitivši se brončanom medaljom sa sjajnim skokom 4m56cm što je ujedno i njen novi osobni rekord.

Dosta dobrih rezultata ostvarili su i ostali atletičari Zrinjskog u svojim disciplinama: Marija Šunjić, Barbara Prekpalaj, Lana Zovko, Antonela Mikulić, Petar Mikulić, Ivano Knežević, Josip Mijić, Robert Brajković.

Treneri HAK Zrinjskog Dario Markić i Jadranko Leventić ocjenili su ovu sezonu jako uspješnom za klub. Osim odličnih rezultata u ovoj sezoni zadovoljni su i članstvom u klubu i sve većim interesom djece i mladih za ovaj sport.