Delegacija Caritasa riječke nadbiskupije napadnuta kod Maglaja

U ponedjeljak, 22. listopada, oko 14 sati, na federalnom dijelu prometnice M17, između Doboja i Maglaja, dogodio se napad na delegaciju Caritasa riječke nadbiskupije.

Na auto Caritasa riječke nadbiskupije, kojim je upravljala ravnateljica tog Caritasa, nepoznate osobe bacile su teški predmet da bi nakon toga dvojica nepoznatih tridesetogodišnjaka zapriječili prolaz, priopćio je Caritas BiH.

Izišli su iz auta i nasilno pokušali otvoriti vozačeva vrata auta u kojem su se nalazile dvije časne sestre: ravnateljica i njezina sestra.

Spasila ih je njihova prisebnost, jer su tom trenutku zaključale sva vrata auta. Uz glasne i nasilničke povike vikali su da su im razbile retrovizor na autu. Shvativši da se u autu nalaze časne sestre i da samo nasilnim putem mogu ostvariti svoje namjere sa svojim autom su pobjegli u nepoznatom pravcu, navodi se dalje u priopćenju.

Iz straha za daljnje putovanje prema Sarajevu na susret Caritasa u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, predstavnice Caritasa riječke nadbiskupije vratile su se u Rijeku i nisu prijavile napad policiji.

“Mi u Caritasu Bosne i Hercegovine očekujemo poduzimanje potrebnih koraka i informaciju od strane spomenutih policijskih uprava o poduzetim koracima kako bi se osigurala sigurnost na spomenutoj prometnici putnika i vozila, a posebno delegacija Caritasa iz Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju Caritasa BiH.

Izvor: Fena