Intera: Hackathon “Zajedno postižemo više” dolazi u Mostar

Hackathon „Zajedno postižemo više“ se tradicionalno, uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, organizira već treću godinu zaredom te, nakon Sarajeva i Banja Luke, dolazi u Mostar. Cilj ovog hackathona, koji se održava od 1. do 3.12.2017. godine u prostorijama INTERE, je spojiti mlade iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, uključiti ih, uz pomoć mentora i stručnjaka, u IT i poslovnu scenu te tako unaprijediti njihove vještine i znanja. Hackathon „Zajedno postižemo više“ predstavlja jedinstven spoj razmjene iskustava i znanja, učenja od najboljih domaćih stručnjaka, sklapanja prijateljstava te širenja poslovne i privatne mreže na sve dijelove BiH.

Ako si programer, dizajner, ekonomist, ekolog, kreativac s dozom društvene osviještenosti, osoba koja vidi probleme u okruženju, ali vidi i rješenje za iste, onda si vjerojatno i osoba za novi izazov INTERA Tehnološkog Parka.

Prvi vikend u prosincu 2017. rezerviran je za sve one koji svojim znanjem, umijećem i talentom mogu mijenjati stvari na bolje i ponuditi inovativna rješenja za probleme koji se stave pred njih.

Na hackathon se mogu prijaviti pojedinci stariji od 18 godina iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a na osnovu selekcijskog procesa bit će izabrano 60 mladih ljudi koji će sudjelovati u natjecanju. Tijekom 48 sati trajanja hackathona timovi će razvijati društveno korisne mobilne ili web aplikacije iz jednog od sljedećih područja:
• ljudska prava,
• obrazovanje,
• zapošljavanje,
• zdravstvo,
• okoliš,
• umjetnost,
• cyber sigurnost,
• mobbing,
• transport,
• upravljanje u kriznim situacijama

Kako bi ponuđena rješenja bila što kvalitetnija i bolja, svaki će tim tijekom cijelog događaja imati na raspolaganju mentora, stručnjaka iz različitih područja, koji će im pružiti potrebna znanja i svojim iskustvom doprinijeti uspješnom rješenju problema. Osim vlastitog mentora, svaki će tim na raspolaganju imati i dva mentora koji će se potruditi odgovoriti na njihova dodatna pitanja. Tijekom događaja, sudionici će imati priliku i poslušati kratka predavanja stručnjaka na teme bliske temama samog hackathona. U nedjelju, 3.12.2017. godine, timovi će pred stručnim žirijem prezentirati svoja rješenja, a najbolji će biti nagrađeni ulaskom u višemjesečni mentorski program tijekom kojeg će uz pomoć mentora i trenera nastaviti raditi na razvoju svojih ideja. Za najbolje timove su pripremljene i vrijedne nagrade koje će osigurati partneri i organizatori projekta.

Svi zainteresirani pojedinci se mogu prijaviti popunjavanjem jednostavnog obrasca na linku ovdje do nedjelje, 12.11.2017. do 23:59h, a u slučaju potrebe za dodatnim informacijama, možete se javiti na info@intera.ba.