Izgorio Bingo

Veliki Tržni centar Bingo u predgrađu Mostara u potpunosti je izgorio u subotu navečer, a prve štete procjenjuju se na više milijuna eura.

Požar je oko 20 sati najprije zahvatio skladišne prostorije Binga, nakon čega se velikom brzinom proširio na oko 3.000 četvornih metara objekta. U gašenje požara bile su uključene sve vatrogasne postrojbe s područja Mostara, uključujući i postrojbu koja je smještena na zračnoj luci, no nisu uspjeli spasiti objekt.

Glasnogovornik županijskog MUP-a Ljudevit Marić izjavio je da nije bilo ozlijeđenih jer su na vrijeme evakuirani radnici i kupci.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić obišao je požarište. “Vidljivo je da je šteta totalna, ovo je velika tragedija za Mostar. Vlasnici su ostali bez objekta, dobavljači bez robe i već večeras možemo reći da će ovaj nemili događaj imati nesagledive posljedice za cijeli Mostar”, rekao je gradonačelnik Bešlić.

U Tržni centar Bingo, smješten pored magistralnog puta M-17 u mostarskom prigradskom naselju Vrapčići, vlasnik je investirao 12 milijuna maraka (oko šest milijuna eura), a otvoren je 2011. Tuzlanska kompanija Bingo širom BiH ima oko 200 trgovina i tržnih centara, a nedavno je kupila i tvornicu za proizvodnju deterdženata Dita iz Tuzle.