U Knjižnici Ljubuški otvorena izložba „Slikari Ljubuškom s ljubavlju“

Sinoć je u Knjižnici Ljubuški, u nazočnosti velikog broja zaljubljenika u umjetnost, upriličeno svečano otvaranje tradicionalne skupne izložbe slika ljubuških slikara pod nazivom „Slikari Ljubuškom s ljubavlju“.

Izložbu je organizirala JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, odjel Knjižnice Ljubuški.

U ime organizatora nazočne je srdačno pozdravio Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški.

„Knjižnica Ljubuški, izuzev redovitih svakodnevnih aktivnosti i rada s korisnicima usluga knjižnice, kontinuirano nastoji oplemenjivati kulturno-društveni život na prostoru općine Ljubuški, upriličavanjem brojnih raznovrsnih kulturnih programa, za sve kategorije društva. U tom kontekstu upriličena je i večerašnja skupna izložba slika ljubuških slikara. Neopisivo nam je drago što je 30 ljubuških slikara svekolikoj ljubuškoj javnosti prezentiralo svoje radove rađene u različitim slikarskim tehnikama. Svi posjetitelji knjižnice u razdoblju od 30. kolovoza do 7. rujna, bit će u prigodi vidjeti raznolikost u obradi pojedinih slikarskih tema, različite stilove i načine crtanja, nešto što ih izdvaja od drugih i po čemu postaju prepoznatljivi“, istaknuo je Vizentaner.

Izložbeni postav predstavio je prof. Jure Paponja.

„Ovoj izložbi nije svrha da se slike međusobno natječu, glavni cilj joj je pokazati koliko u malom Ljubuškom ima ljubitelja ovog plemenitog poziva, a naročito onih koji se njime bave isključivo iz ljubavi i kako ih sve skupa to uzvišeno djelovanje ljudskog tijela i duha potiče da svakodnevno rade ono što hrani dušu i daruje istinsko zadovoljstvo. Ova izložba već polako prelazi u tradiciju i s pravom se nadamo da će svatko od sudionika ovog lijepog događaja nastaviti provoditi sate i sate marljivog rada kako bi nova likovna djela i dogodine mogla uveseliti ljubušku javnost“, među ostalim istaknuo je Paponja.

Izložbu je otvorila Ivana Barišić, predsjednica HKD Napredak, podružnica Ljubuški, dok je pak program svečanog otvaranja izložbe glazbom obogatio Toni Petrović, učenik Glazbene škole Ljubuški.

Radio Ljubuški