Ludi meč i spektakularna završnica u Los Angelesu: Bez pobjednika u velikom teškaškom okršaju Wildera i Furyja!

Kakav meč i kakva spektakularna završnica u Staples Centru! Teškaški prvak Deontay Wilder zadržao je svoj WBC-ov pojas nakon 12 rundi velikog okršaja koji se u noći sa subote na nedjelju održao u Los Angelesu. Tyson Fury bio je jako blizu povratka na tron, ali su suci podijeljenom odlukom (115-111, 112-114, 113-113) odlučili da je ovaj dvoboj završio neriješeno!

Borba o kojoj će se još dugo pričati još nam je jednom dokazala kako je Wilder u svakom trenutku opasan, dok Fury, s druge strane, posjeduje jednu fenomenalnu boksačku tehniku kojom je umalo svladao dosad nedodirljivog prvaka, prenosi fightsite hr.

Tyson je, prema očekivanjima, ostavio dojam puno boljeg tehničara. Bivši je prvak svojim provokacijama, eskivažama i direktima povremeno izluđivao Wildera koji je strpljivo čekao pravi trenutak za svoje bombe. Marljivo je Britanac kroz runde skupljao bodove i trebalo je Wilderu neko vrijeme da pronađe odgovor na stil svog protivnika koji je predstavljao sve samo ne laku metu. Fury se puno kretao i dugo vremena izbjegavao ubojite udarce koji su dosad rušili svakog protivnika s kojim se ‘Brončani bombarder’ našao u ringu i vjerojatno je barem do devete runde bio u prednosti i maksimalno 10-ak minuta udaljen od osvajanja titule.

Kažemo do devete jer je upravo tada Wider prvi puta provukao svoju bombu i srušio Furyja, no ovaj nije bio teže uzdrman i vrlo se brzo pridigao te nastavio meč. No, puno, puno ozbiljniji bio je nokdaun iz posljednje runde. Naime, Wilder je u 12. brutalnom kombinacijom desnog direkta i lijevog krošea srušio izazivača. Fury je pao kao pokošen i ostao nepokretno ležati na podu. Sudac je krenuo s brojanjem, tamo negdje oko šeste sekunde Fury počinje pokazivati prve znakove života, da bi se doslovno u zadnjoj pridigao na noge i nastavio meč.

Britanac je izdržao do posljednjeg zvona i odluke sudaca od kojih je jedan meč dodijelio Wilderu sa 115-111, drugi Furyju sa 112-114 (iako je prvotno krivo zbrojeno kao 110-114), dok je treći smatrao da je ishod bio neodlučen (113-113).

Wilderu je ovo bila osma obrana titule te sada ima omjer od 40 pobjeda i jednog neodlučenog ishoda, dok se Fury zaustavio na brojci od 27 trijumfa i također jednog remija. Nakon ovakvog ishoda, jedan je određeni pritisak skinut i s leđa Anthonyja Joshue budući da će Deontay i Tyson vjerojatno odraditi revanš prije nego što dođu u izazivačku poziciju za vlasnika preostalih prestižnih titula.