Mate Bulić i Humane zvijezde Hrvatske ’03 za obnovu Doma kulture Stjepana Radića u Šujici

I ove godine, u petak, 10. kolovoza, Šujica će biti domaćin zanimljivog i plemenitog događanja koji se održava već treću godinu zaredom te tako postaje tradicija – Humanitarno-nogometno-glazbeni spektakl u Šujici.

Mnoga zvučna imena bit će dio ove manifestacije: sportaši, glumci, političari, glazbenici, Vatreni iz ’98., a organizatori se posebno vesele potvdi dolaska ovogodišnjih Vatrenih Dražena Ladića i izbornika Zlatka Dalića, kao i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

U razgovoru sa dopredsjednikom Udruge Humane zvijezde Hrvatske ‘03 Miroslavom Bičanićem doznali smo koja momčad ove godine istrčava na teren: Mate Bulić, Dražen Ladić, Zlatko Dalić, Boris Živković, Mario Stanić, Anthony Šerić, Miroslav Škoro, Frano Ridjan, Milan Bandić, Vaso Brkić, Slaven Knezović Grof, Amir Kazić Leo, Jure Popović, Darko Čordaš, Vladimir Balić, Željko Ačkar te se čeka potvrda još nekih imena.

Valja napomenuti da će istoga dana u 12 sati u središnjem parku u Tomislavgradu biti podignut spomenik prvom hrvatskom Predsjedniku i utemeljitelju hrvatske državnosti dr. Franji Tuđmanu, kao zahvala prvom predsjedniku za sve dobro što je učinio za hrvatski narod. Spomenik je umjetničko djelo Duvnjaka, akademskog kipara Ilije Skočibušića, a spomenik podižu: Udruga dragovoljaca i veterana općine Tomislavgrad, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, Zaklada “Dr.Franjo Nevistić” iz Zagreba uz podršku Općine Tomislavgrad i velikog broja Duvnjaka i gospodarstvenika.

Potom se program seli na stadion NK Šujice, od 16 sati. Započet će okupljanjem Humanih zvijezda Hrvatske i ostalih nogometnih ekipa, a to su reprezentacija svećenika Hrvatske, reprezentacija Herceg-bosanske županije i Veterani Šujice.

Svaka ekipa igrat će po dvije utakmice, a svaka utakmica trajat će 30 minuta. Po završetku turnira dodijelit će se pehari najboljolj ekipi te zahvalnice onima koji su omogućili cijeli događaj, a nekoliko prikladnih riječi i pozdrav za sve prisutne uputit će istaknuti političari Hrvatske i BiH te organizatori.

U 20 sati na rasporedu je koncert poznatog zabavljača Mate Bulića, a na pozornici u nekom trenutku pridružit će mu se i glazbeni gost Amir Kazić Leo. Koncertni dio pograma odvijat će se pod pokroviteljstvom generalnog sponzora Stridon.

Kompletan prihod od prodaje ulaznica po cijeni od simboličnih 10 KM bit će usmjeren za obnovu Doma kulture “Stjepan Radić” koji je bio jedino mjesto održavanja različitih kulturnih događanja u Šujici i šire.

Karte za koncert mogu se kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: Tomislavgrad: Caffe bar “HNK Tomislav” na stadionu, Livno: Caffe bar “Čičko”, Kupres: Hotel Maestral, Šujica: Motel Kripton, Caffe bar “BMW”, Gradska kavana, Gostionica “Šujica”, Caffe bar “Schalom”, Caffe bar “Stridon”, Caffe bar “Tin”, Caffe bar “Relax”, Restoran “Rijeka”, Robna kuca Šujica.