Most: “Nismo dali nikakav ultimatum HDZ-u”

Most nezavisnih lista opovrgnuo je navode u dijelu medija da je dao rok HDZ-u do utorka u podne da izabere novog prvog potpredsjednika Vlade koji bi zamijenio sadašnjeg Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a. Mediji su prenijeli da će u suprotnom Most potpisati SDP-ov zahtjev za raspuštanjem Sabora.

“Most nezavisnih lista nije dao HDZ-u nikakav rok do utorka jer želimo dati priliku premijeru da obrani svoju čast u Hrvatskom saboru i pred zastupnicima odgovori na neistinite optužbe navedene u obrazloženju njegova opoziva”, naveo je Most u priopćenju objavljenom na svojem službenom Facebook profilu.

“Očekujemo od HDZ-a da povuče prijedlog opoziva premijera i predloži novog kandidata za potpredsjednika Vlade. Ako HDZ ipak ostvari najavu rušenje premijera i Vlade, tada će Most kao jedinu moguću opciju odabrati nove izbore”, dodaje se u priopćenju.

HDZ radi na prikupljanju minimalnih 76 glasova u Saboru kojima bi izglasao nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću i sastavio izmijenjenu Vladu na čelu sa Zdravkom Marićem, sadašnjim ministrom financija. Oporba traži nove izbore, ali joj za to nedostaje potpora Mosta.