Mostarski sajam: više od 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta

Od 4. do 8. travnja Mostar će biti gospodarsko središte regije. Više od 800 izlagača iz 30 zemalja predstavit će svoje proizvode i usluge. Ove godine Gospodarski sajam slavi svoju dvadesetu obljetnicu, dvadeset godina napornog rada i truda.
“Najteže nam je bilo od 2008. godine kada je cijeli svijet pogodila velika ekonomska kriza pa tako i Mostar. Bilo nam je jako organizirati sajamsku manifestaciju. Stoga se želim zahvaliti svim izlagačima kako iz Republike Hrvatske tako i iz drugih krajeva svijeta što su mostarski sajam uvrstili u svoj poslovni kalendar” ,kazala je na konferenciji za novinare direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Hrvatska je drugi put zemlja partner Mostarskog sajma. Bosni i Hercegovini je najznačajniji trgovinski partner. Vrijednost trgovinske razmjene između ove dvije zemeje iznosi više od milijardu eura.

“Treba podcrtati značajan porast izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz BiH koji je porastao za 16 posto u prošloj godini. To znači da je strah od potpisivanja i primjena Protokola o stabilizaciji i pridruživanju bio neosnovan”, istaknuo je hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio.

Već tradicionalno će se održati i podsajamske manifestacije kao što su sajam turizma te sajam knjige i grafičke industrije. Ono što Mostarski sajam posebno izdvaja od drugih sajmova u regiji su međunarodne konferencije, forumi i radionice.

Međunarodni sajam gospodarstva otvorit će hrvatski premijer Andrej Plenković. Očekuje se više od 50.000 posjetitelja.