Radnici HP Investinga prosvjedovali ispred Gradske vijećnice Mostara

Radnici HP Investinga u četvrtak su ispred Gradske vijećnice Mostara održali prosvjed. Kako su nam rekli, pokrenuli su ga jer je blokiran rad odvajanja ove tvrtke na južnom prilazu Mostaru.

Radnici HP Investinga tvrde kako njihova tvrtka već više od 20 godina koristi odvajanje na južnom prilazu Mostaru. Međutim, proteklog vikenda odvajanje je blokirano.

“Ljudi traže novac da bi nastavili rad na zemlji koju koristimo 22 godine”, rekla je Sanela Pekušić, kćer direktora tvrtke HP Investing

Prema pisanju portala Bljesak.info, druga strana tvrdi da ima svu potrebnu dokumentaciju.

“Imamo papire za građenje objekata po regulacijskom planu, a ne da tu bude odvajanje koje nije legalno. Obratio sam se Odjelu za prostorno uređenje kako bih zatražio lokacije u gradu te sam upućen na ove lokacije na Bišću polju. Kada sam došao na posjed, nisam mogao prići svom posjedu i tada se pojavio Haso Pekušić koji uz svoju priču nikakav dokument nije priložio. Napadnuti smo i taj napad smo prijavili policiji”, rekao je Đenan Demirović za Bljesak.info.

Dokumenataciju koju je Demirović pokazao, koju smatra dozvolom za gradnju, potpisala je načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara Marina Deronjić. Ona pak tvrdi kako taj dokument nije nikakva dozvola nego samo lokacijska informacija.

Tvrtka HP Investing trenutačno je angažirana na izgradnji kolektora u Mostaru, kao i još nekim gradskim i županijskim projektima. Iako su najavljivali kako će prosvjedovati još nekoliko dana, prostor ispred Gradske vijećnice radnici HP Investinga napustili su nešto prije 17 sati.