Sindikat MUP-a demantira Ćosića, najavljen novi prosvjed

Sindikat zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke demantira prošlotjedne izjave premijera ove županije Zdenka Ćosića da je Vlada od prosvjednika dobila ultimativan stav kojim se odbija svaka mogućnost kompromisa do ispunjenja svih zahtjeva.

Sindikat zaposlenika MUP-a ŽZH prošlog je tjedna održao prosvjed upozorenja zbog, kako kažu, diskriminacije njihovih djelatnika jer za isti posao nisu isto plaćeni kao i ostali zaposlenici u javnim ustanovama. Predsjednik Vlade ove županije odgovorio je kako su iz sindikata najavili prosvjed i izričito kazali kako ne žele razgovarati.

Iz sindikata poručuju kako su htjeli razgovarati i kako su slali razne dopise na adresu Vlade, ali da nikada nisu dobili odgovor.

Kad je riječ o navodima premijera o donošenju novog kolektivnog ugovora kojim bi se izjednačile plaće korisnika proračuna, čelnik sindikata Vjekoslav Markota ističe kako se njihovi zahtjevi ne mogu ispuniti kolektivnim ugovorom.

Iz sindikata su poručili kako će idućih dana pripremati proceduru za pokretanje štrajka. Do blagdana će održati još jedan prosvjed uz potporu kolega iz Federalnog sindikata MUP-a koji su najavili dolazak u velikom broju.