Široki Brijeg: Održan prosvjed protiv nelegalnih odlagališta otpada

Protiv nelegalnih odlagališa otpada danas se prosvjedovalo u Širokom Brijegu. Dio Širokobriježana okupio se kako bi, mirnim prosvjedom upozorili na nezdravo okružanje Prve osnovne škole u Klancu.

Smeće, nezdravo okruženje i mirni prosvjed s jedne strane, a s druge, bezopasan građevinski materijal i nepotrebno preuveličavanje. Suprotna mišljenja o okolišu Širokobriješke Prve osnovne škole, danas su imali dio učenika, roditelja, djelatnika i gradonačelnik Kraljević.

“Užasnuta sam. Iz nekih učionica i djeca su mobitelom snimila kamione koji dovoze smeće, osim što je to užasno, ometa nam i nastavu” rekla je Olgica Marušić nastavnica u školi.

Ovu temu, danas nije komentirao ravnatelj škole, a mirnom okupljanju pod nazivom “Zdravlje ispred nelegalnih odlagališta otpada” odazvao se dio djelatnika, roditelja i učenika. Pozivajući se na pravo na život u zdravom okruženju, nazočni su poručili kako im je dosta nelegalnih odlagališta otpada u Širokom Brijegu. S druge strane, prvi čovjek grada smatra kako iza današnjih prosvjeda stoje neke druge namjere.

“Nema ništa što bi moglo zagaditi rijeke. Ova priča nema nikakve osnove. Ljudi iz pojedinih kuća su godinama bacali svoje smeće kroz prozor, a danas su smislili ovu priču” rekao je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Kraljević je dodao, kako na ovom području, Grad kroz određeno vrijeme planira napraviti park s dodatnim sadržajima koji će služiti kako učenicima, tako i drugim građanima Širokog Brijega.