Sneijder se naklonio: Prijatelju Luka, hvala ti! Zato si velik…

Luka Modrić je Zlatnu loptu posvetio igračima koji su je zaslužili ranije osvojiti, ali nisu bili izabrani. Igračima poput Xavija, Inieste i Sneijdera. Nizozemac mu se emotivnom porukom zahvalio na tome, prenose 24 sata.

Tvoja posveta Zlatne lopte drugim igračima, uključujući i mene, pokazuje koliko si velik i ponizan, poruka je legendarnog Nizozemca Wesleyu Sneijderu našem kapetanu.

Luka Modrić je u ponedjeljak proglašen najboljim igračem svijeta, prekinuo desetogodišnju dominaciju Lea Messija i Cristiana Ronalda, a umjesto da tijekom najvećeg trenutka svoje karijere govori o sebi, on je govorio o – drugima.

– Bilo je igrača koji su mogli osvojiti Zlatnu loptu, poput Xavija, Inieste, Sneijdera…, ali nisu, i sad su ljudi htjeli nekoga novog. Ovo je pobjeda nogometa, ova je nagrada i za te igrače koji su zaslužili osvojiti Ballon d’Or, ali nisu – rekao je Luka u ponedjeljak i tako oduševio nogometni svijet.

Iako je i Nizozemac u karijeri nosio dres “kraljevskog kluba”, on i Luka nikada nisu igrali zajedno. Sneijder je u Realu bio od 2007. do 2009. godine, a Modrića su kupili 2012. godine. Međutim, nekoliko puta su bili protivnici na terenu. Kada je Sneijder igrao u Interu, Modrić mu se suprotstavio u dresu Tottenhama, a susreli su se i u utakmici Galatasaraya i Reala.

– Igrati protiv tebe je u isto vrijeme bilo jako teško, ali i veliki užitak. Potpuno zasluženo Luka, čestitam – dodao je Nizozemac koji se tako priključio brojnim čestitarima Modrićevom uspjehu – Ronaldinhu, Marcelu, Sergiju Ramosu, hrvatskim reprezentativcima,…