Fakultet zdravstvenih studija obogaćen sudjelovanjem u EU projektu

Sestrinstvo je od iznimne važnosti za cijeli zdravstveni sustav, zbog čega su potrebna i ulaganja. Veliki trag na razvoj sestrinstva u BiH ostavio je TEMPUS projekt CC Nurca koji financira Europska unija.

Uz europske zemlje, pored Zenice, Foče i Istočnog Sarajeva, svoje mjesto za sudjelovanje u ovom projektu pronašao je i Fakultet zdravstvenih studija iz Mostara.

Fakultet zdravstvenih studija tijekom proteklih pet godina znatno je unaprijeđen. Kvalitetnije obrazovanje za studente, ali i vrhunska oprema za rad samo su dio onoga što su ostvarili kao sudionici TEMPUS projekta CC Nurca.

Pored fakulteta zdravstvenih studija iz naše zemlje, suradnju su ostvarili i s fakultetima iz inozemstva, što je doprinijelo prilagodbi nastavnog programa i razmjeni studenata.

“Zahvaljujući sudjelovanju u ovom projektu dobili smo 16 stolnih računala, četiri prijenosna računala i lutku Phantom s procesorom vrijednu 20.000 eura te niz drugih pomagala koje ćemo iskoristiti u kabinetu za izvođenje praktičnih vještina”, istaknula je Kristina Vidović s Fakulteta zdravstvenih studija.

Vidno zadovoljni uspjehom ovog projekta, planiraju aplicirati i na nove.

Završnica projekta u kojem sudjeluju nešto više od četiri godine upriličena je u utorak predavanjem eminentnih stučnjaka iz Belgije.