Federalna vlada i dobavljači najavili sastanke s predstavnicima Konzuma u BiH

U Vladi Federacije BiH u ponedjeljak je održan sastanak ministra poduzetništva i obrta FBiH Amira Zukića s predstavnicima 11 tvrtki dobavljača Agrokora u BiH.

“Pokušali smo detektirati kako bismo mogli pristupiti određenim mjerama i međusobnom suradnjom da Konzum lakše prebrodi krizu, a da se dobavljači kojima se duguje oko 130 milijuna KM pokuša osigurati odšteta za ranija potraživanja. To bi osiguralo normalnu opskrbu Konzuma”, rekao je Zukić.

Dogovoreno je da predstavnici Vlade tijekom ovog tjedna održe sastanak s menadžmentom Konzuma i ponude okvir ponašanja, dodao je ministar. Poslije toga bi uslijedio ponovni sastanak dobavljača s menadžmentom Konzuma.

Direktor Milkosa Adin Fakić je naglasio da u pregovore treba uključiti Konzum: “I za dobavljače i za proizvođače važno je da imamo stabilno tržište. Stabilan Konzum je bitan za sve nas koji radimo i poslujemo u BiH. Očekujemo stabiliziranje situacije.”

Mersiha Beširević iz Sindikata trgovine BiH rekla je da postoji spremnost za očuvanje radnih mjesta u Agrokoru i tvrtkama dobavljača te da bi svaki drugi scenarij bio katastrofalan.

“Poručujemo radnicima da će sindikat dati maksimum da njihovi interesi i prava budu jednako zastupljeni”, rekla je.