Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano predavanje “Sigurnost hrane, potrošači i mediji”

Posljednjih dana sve su češći slučajevi povlačenja prehrambenih proizvoda s tržišta. Zbog neispravnosti ispaštaju potrošači. O toj temi osim u medijima govori se i u akademskoj zajednici. Tako je danas na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano predavanje pod nazivom “Sigurnost hrane, potrošači i mediji”.

“Svjedoci smo kako se u medijima često pojavljuju teme određenih problema sa sigurnosti hrane, zbog čga smo odlučili organizirati jedno ovakvo predavanje. Naši studenti, također, imaju priliku o ovoj i sličnim temama slušati kroz kolegij “Krizno komuniciranje”. Ovo predavanje važno je za studente novinarstva i odnosa s javnošću kako bi uvidjeli značaj medija u sigurnosti hrane” rekao je prof. dr. sc. Ilija Musa, pročelnik studija novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Pored svih analiza koje prehrambeni proizvodi trebaju proći prije dolaska u ruke potrošača, opreza nikad dosta. Neispravna hrana, opasnost je za zdravlje, zbog čega je pažnju potrebno usmjeriti na sadržaj deklaracije.

“Potrošači koji su alergični na određene sastojke, molimo ih da obrate pažnju na alergene koji se posebno označavaju. Također, važno je obratiti pažnju na rokove trajanja, oštećena pakiranja proizvoda, neugodan miris ili slično..” rekao je Dalibor Vidačak, glasnogovornik Agencije za sigurnost hrane BiH.

Ukoliko se slučajno nađete u doticaju s neispravnim prehrambenim proizvodom, potrebno je obratiti se trgovcu kod kojega je proizvod uočen te nadležnoj inspekciji.