Financijska injekcija iz Hrvatske za dom za studente i ljubuško kino

Hrvatska vlada izdvojila je oko 20 milijuna kuna za financiranje programa i projekata koji su od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Od tih sredstava financirat će se kulturni, obrazovni, zdravstveni, znanstveni i drugi programi. Dom za siromašne studente u Mostaru i bivše kino “Radnik” u Ljubuškom samo su neki od projekata koji će dobiti sredstva.

Održivi opstanak, povratak i ostanak Hrvata u BiH glavni je kriterij na temelju kojeg Vlada RH financira projekte u BiH. Taj kriterij zadovoljio je i Dom za siromašne studente u Mostaru, koji je samo jedan u nizu takvih projekata. Ovo je treći put otkako Hrvatska vlada pomaže dom za siromašne. Rješavajući stambeno pitanje, mogućnost studiranja dobit će brojni studenti lošijeg imovinskog stanja.

Sredstva za dva projekta ovim putem stigla su i u Ljubuški. S oko 550.000 kn pridonijet će rekonstrukciji i obnovi bivšeg kina “Radnik”. Kulturni život u Ljubuškom rekonstrukcijom kina u skoroj budućnosti trebao bi se podići na višu razinu. Nakon gotovo 30 godina kino će biti stavljeno u funkciju.

S oko milijun kuna, pomoći će se i projekt obnove zgrade neurologije i psihijatrije u Livnu. Još je oko 60-ak projekata koji su ovim putem dobili sredstva od Vlade RH, a sve u cilju podizanja kvalitete života Hrvata u BiH.