FIS u Mostar donio 100 novih radnih mjesta

Unatoč složenoj situaciji u državi i nepovoljnoj poslovnoj klimi, kako za domaće, tako i za strane investitore, Hercegovina je zadnjih dana pravo gospodarsko središte. Svijetli primjer u ovoj poslovnoj klimi je FIS koji je u petak otvorio svoja vrata u Mostaru na radost brojnih kupaca, ali i radnika.

U FIS-ovom 13. prodajnom centru u BiH, a ujedno i prvom na području Hercegovine, 100 radnika dobilo je posao i time se pridružilo timu od 3.300 uposlenih radnika.

“FIS uistinu ima dobre temelje. Imamo preko 220.000 različitih artikala. 70 komercijalista nabavlja robu iz 50 zemalja. Trudimo se da kvaliteta bude dobra uz niske cijene”, istaknuo je vlasnik FIS-a Pero Gudelj.

Kako se gospodarstvo u BiH oporavlja, pokazuje i povećan ostvareni prihod, kao i povećanje tvrtki u 2015. u odnosu na prethodne godine.

“Ovo je svakako jedan od pet-šest najvećih prodajnih centara. Time se želimo približiti kupcima s područja Hercegovine, donijeti im nove ponude i usluge. Zastupljeni smo u cijeloj BiH. Otvaramo nove prodajne centre i nastavljamo strategiju koja je davno započeta”, rekao je Danijel Jerković, zamjenik direktora trgovačkog lanca FIS.

Prema istraživanju Gospodarskog tiska, u prošloj godini ukupan prihod bio je veći za 4,11 posto u odnosu na 2014. Podataka za ovu godinu još uvijek nema, no prema svemu sudeći, 2016. bi mogla biti rekordna ako uzmemo u obzir da je BiH okrenula još jednu stranicu euroatlantske budućnosti predajom zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji.