FPMOZ predstavio učenicima studij biologije

Pred brojnim maturantima je životna odluka. Koji studij izabrati, odnosno čime se žele baviti u životu. I dok se neki još uvijek premišljaju koji je njihov životni poziv, kroz dane otvorenih vrata fakulteti im nastoje olakšati izbor. Fakultet Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u utorak je svoja vrata otvorio kako bi predstavio studij biologije.

Tzv. molekula života, molekula DNK, otkrivena je prije 64 godine posljednjeg dana veljače. Tim povodom radionice osmišljene upravo u duhu molekularne biologije predstavljene su za više od 250 učenika srednjih škola.

Zanimljivom su je prikazali predavači, ujedno studenti. Kroz praktične vježbe učenicima su približili teoriju koju su učili u prethodnom obrazovanju.

Kroz ovakve radionice učenici pored ostalog razvijaju kreativnost, produbljuju znanja i znatiželju te se motiviraju za daljnje učenje.

Manifestacija otvorenih vrata na studiju biologije Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti postala je tradicionalna i održava se četvrtu godinu zaredom. Uzbudljive i interaktivne radionice koje nudi pokazale su se kao pravi način za podizanje zanimanja učenika za znanost i istraživanja.