Gadžić za Našu TV: “Promijeniti situaciju u Aluminiju u idućih 6-8 mjeseci”

Novi generalni direktor Aluminija Mostar Mario Gadžić gostovao je na Našoj TV, pa je to bila prilika za ekskluzivni razgovor o planovima nove uprave tvrtke.

“Aluminij se već šest godina nalazi u vrlo teškoj situaciji. Poslovanje tvrtke opterećeno je brojnim problemima i akumuliranim gubicima koji postoje i dan-danas. Prije nekoliko dana formirao sam upravu. Pripremili smo strategiju u pisanom obliku koju već opširno provodimo. Nadamo se da ćemo cjelokupnu situaciju u poslovanju Aluminija promijeniti u idućih šest do osam mjeseci”, rekao je Gadžić za Dnevnik Naše TV.

“Strategija je promijeniti sve loše načine rada i navike koji su postojali u kombinatu, pružiti ruku svakom zaposleniku da svojim radom doprinese spasu kombinata”, dodao je. “Prema zakonitostima koje vrijede za gospodarska društva, Aluminij je trebao biti pod brojnim sankcijama, a jedna od njih je stečaj. Kao menadžer dolazim iz posve drugačijeg sektora, ali ne bih ni dolazio u Aluminij da razmišljam o stečaju. Moj plan je dovesti kombinat u područje profitabilnosti, podignuti proizvodnju na pune kapacitete, stvoriti dužničko-mirovinske odnose koji će biti dobitna kombinacija i za poslodavca i za kupce. Pronaći ćemo prihvatljivog dobavljača električne energije koja je do sada bilo najveće breme u kombinatu.”

Gadžić je gost emisije “Poslovni kompas” urednika Miljenka Buhača. Ekskluzivni razgovor s novim direktorom Aluminija pogledajte u srijedu u 20 sati.