Glasnović nositelj pravaške liste za Hrvatski sabor

General Željko Glasnović bit će nositelj liste u 11. izbornoj jedinici koalicije koju je okupio HSP BiH za Hrvatski sabor, priopćeno je je iz ove pravaške stranke.

Odlučeno je to poslije potpisivanja sporazuma o ujedinjenju između HSP-a BiH i Hrvatskog pravaškog bloka BiH u Ljubuškom u ponedjeljak. Potpisali su ga predsjednici HSP-a Stanko Primorac i HPB-a i Željko Koroman. HPB time prestaje djelovati kao stranka i postaje dio HSP-a.

“Imamo priliku napraviti modernu hrvatsku desnicu i prioritet svake politike u RH mora biti položaj hrvatskog naroda u BiH, izjednačavanje HV-a i HVO-a te sustavnije uključivanje dijaspore u političke, gospodarske i društvene procese. Bitka još traje, moramo biti vukovi”, rekao je okupljenima Željko Glasnović, koji je u prošli saziv Hrvatskog sabora ušao kao nositelj HDZ-ove liste u 11. izbornoj jedinici.

HSP navodi da je Glasnović dobio podršku još nekoliko pravaških opcija, HDZ-a 1990 i HKDU-HRasta te nekoliko braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Prijevremeni parlamentarni izbori u Hrvatskoj održavaju se 11. rujna. Na prošlim izborima, uz Glasnovića su na HDZ-ovoj listi u Sabor ušli još Božo Ljubić i Ivan Šuker.