Grbavac uoči Celja: “Nećemo biti lagan protivnik nikome”

Rukometaši Izviđača u srijedu će u 17 sati protiv slovenskog Celja odigrati prvu domaću utakmicu u SEHA ligi. Poslije uvjerljivog poraza u Brestu od Meškova, mlada momčad Ljubušaka, koja je prošle godine iznenađujuće osvojila naslov prvaka Bosne i Hercegovine, nastavlja stjecati iskustvo protiv puno boljih momčadi iz velikog dijela Europe.

“U Brestu smo pokazali određenu kvalitetu bez obzira na poraz od 11 razlike. Dolazi nam Celje, jedno od najuglednijih rukometnih imena na ovim prostorima, stabilni sudionik slovenske lige i redoviti sudionik Lige prvaka. Nadam se dobro popunjenoj dvorani u kojoj ćemo pokazati svoju snagu”, rekao je trener Izviđača Zdenko Grbavac na konferenciji za medije organiziranoj povodom domaće premijere.

Grbavac je naglasio da se europsko natjecanje i domaće prvenstvo ne mogu uspoređivati: “U Premijer ligi naša je momčad stekla određeno iskustvo, no SEHA liga je neka druga rukometna dimenzija. Susrećemo se s klubovima koji su financijski, organizacijski i kadrovski puno jači od nas. Zato tek sada stječemo pravo iskustvo. Naši momci imaju priliku vidjeti gdje su, kakve su im mogućnosti. Nećemo biti lagan protivnik nikome.”

Direktor Izviđača Branko Vukojević naglasio je da je SEHA liga postavila visoke standarde organizacije, no da će sve biti spremno za dolaske velikih momčadi u kojima igraju neki bivši članovi “Skauta”:

“Naše ovosezonsko sudjelovanje u SEHA ligi ne može se usporediti s onim ranijim. To je ozbiljna organizacija koja ništa ne prepušta slučaju, sve su procedure propisane do najsitnijeg detalja. Ulažemo ogromne napore kako bismo sve ispoštovali. Do utakmice će sve biti završeno. Tijekom sezone u Ljubuški će doći velike momčadi s igračima koji su nekada ovdje igrali poput Alilovića, Hercega, Terzića i Vegara.”