U Grudama počinju Kulturna jesen i 12. Dani Matice hrvatske

Početak kulturnih manifestacija Kulturna jesen i 12. Dani Matice hrvatske u Grudama zakazan je za četvrtak, 12. listopada 2017. U toj će prigodi u Hrvatskom kulturnom domu „Antun Branko Šimić“, u Gradskoj knjižnici u Grudama u 19:00 sati biti predstavljanje knjiga književnika franjevca fra Miljenka Miće Stojića: Stopu po stopu i knjiga za djecu Cvrk-cvrk.

Zatim će 19. listopada u Hrvatskom kulturnom domu, u Gradskoj knjižnici u Grudama u 19:00 sati biti Predstavljanje knjige Put srca (Jean Vanier i poslanje osoba s poteškoćama u razvoju), autorice Paule Tomić izdana u nakladi Matice hrvatske iz Gruda.

U ovogodišnjim Danima Matice hrvatske u Grudama bit će mnogo zanimljivih kulturnih sadržaja (predstavljanja knjiga, izložbi slika, koncerata, predavanja). Sve će završiti 17. prosinca tradicionalnim Božićnim koncertom župnih zborova i drugih glazbenih organizacija i pojedinaca iz općine Grude koji je ove godine predviđen u župnoj crkvi na Ledincu.

U pripremi je i Godišnjak Matice hrvatske Grude SUSRETI 11 koji će svjetlo dana ugledati koncem mjeseca studenoga 2017. te će biti predstavljen u mjesecu prosincu.