Hajduk kažnjen s četiri utakmice bez publike, Poljud zatvoren do prosinca!

Disciplinski sudac Prve HNL, Alan Klakočer, kaznio je Hajduk s četiri utakmice bez gledatelja na Poljudu zbog orgijanja navijača i katastrofalne organizacije derbija s Dinamom (0:0) na Poljudu proteklog vikenda, prenosi Index.

Od topovskog udara koji je u drugom poluvremenu susreta doletio sa sjeverne tribine ozlijeđen je vatrogasac, dok je odlomljenim komadom betona u glavu pogođen igrač Hajduka Adam Gyurcso. Sudac derbija Ivan Bebek u više navrata prekidao je utakmicu. Beton kojim je pogođen mađarski nogometaš Hajduka sudac je priložio uz zapisnik.

Stadion Poljud bit će zatvoren do posljednjeg mjeseca u godini. Hajduk ima pravo žalbe koja odgađa izvršenje kazne. Rok za žalbu je osam dana, pa će Hajduk u idućoj utakmici na Poljudu protiv Osijeka 7. listopada igrati pred publikom. Na Poljud nakon Osijeka stižu Rijeka, Inter, Slaven Belupo te Istra, početkom prosinca, kada bi Hajduk konačno mogao otvoriti vrata gledateljima. 5. prosinca na rasporedu je i četvrtfinale Kupa, prođe li Hajduk gostovanje u Šibeniku u osmini finala. Parovi četvrtfinala određuju se ždrijebom.

Kazna Hajduku objavljena je sukladno najavi iz Saveza nešto prije 12:30 na službenim stranicama Prve HNL.

“HNK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk-Dinamo.

Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62.-68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute.

U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen”, naveo je sudac Klakočer.

Također, pomoćni trener Hajduka Mario Carević, koji je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca (“jebem ti mater u p…. sto puta”, op.a.) kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5.000 kuna.


TAG