U HBŽ-u smrtno stradao pješak, vozač se udaljio s mjesta nesreće

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u poslijepodnevnim satima, na magistralnome putnom pravcu u mjestu Pržine, smrtno je stradao B.B. rođen 1954. godine u Crnom Lugu, općina Bosansko Grahovo.
Policija je oko 17:30 primila dojavu da se na magistralnome putnom pravcu (8.6.1.), u mjestu Pržine, nalazi beživotno tijelo muškarca s pretpostavkom da je udareno od strane nepoznatoga vozila i vozača koji se nakon nesreće udaljio s mjesta događaja.

Dežurni liječnik je izvršio pregled tijela te konstatirao smrt nakon čega je tijelo prevezeno u mrtvačnicu županijske bolnice u Livno gdje će tijekom dana biti obavljena obdukcija.

Kako je za Tomislavcity.com kazao glasnogovornik županijskog MUP-a, uskoro bi mogle biti razjašnjene okolnosti oko počinitelja ove nesreće. Naime, operativnim radom pronađeno je vozilo za koje se sumnja da je sudjelovalo u spomenutoj nesreći.

U njemu su se nalazile tri osobe koje su privedene na kriminalističku obradu, a jedna od njih lišena je slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo “prometna nezgoda sa smrtnim posljedicama“.

Na prometnicama Hercegbosanske županije tijekom ove godine život je izgubilo deset osoba.

(Tomislavcity)