HDSSB ostavlja otvorenom suradnju s HDZ-om

Dok druge parlamentarne stranke u Hrvatskoj slažu predizborne koalicijske kombinacije, Hrvatski Demokratski Sabor Slavonije i Baranje (HDSSB) na prijevremene izbore u rujnu izaći će samostalno, potvrdio je za HRT predsjednik stranke Dragan Vulin.

HDSSB je na prošlogodišnjim izborima doživio neuspjeh. U odnosu na prijašnjih šest, u posljednjem sazivu Hrvatskog sabora imao je dva zastupnika. Vulin je najavio kako očekuje barem dva zastupnika i poslije izbora 11. rujna.

Dodao je da stranka nije htjela surađivati s HDZ-om poslije izglasavanja nepovjerenja Vladi Tihomira Oreškovića u preslagivanju Vlade i formiranju nove saborske većine. HDZ je u međuvremenu dobio novog predsjednika, Andreja Plenkovića, a Vulin je rekao da će vrijeme pokazati hoće li biti moguća koalicijska suradnja s najvećom strankom u Hrvatskoj.

Vulin je naglasio da će jedan od najvažnijih zadataka nove Vlade biti postavljanje uvjeta Srbiji u pregovorima o pristupanju Europskoj uniji. Smatra da treba iskoristiti tu priliku kako bi se riješilo pitanje granice na Dunavu.