HDZ 1990 traži ponavljanje izbora u Livnu

Malverzacije s glasačkim listićima na netom održanim lokalnim izborima bile su glavna tema u Livnu na konferenciji za medije HDZ-a 1990, koji je odlučan u borbi da se glasovanje ponovno izvrši na pet biračkih mjesta. Poručuju kako su opljačkani i da će u svojoj borbi ići i do Suda za ljudska prava u Strasbourgu bude li potrebe.

“Devedesetka” je teško pokradena na izborima u nedjelju, tvrde u toj stranci. Traže ponavljanje glasovanja u Osnovnoj školi Golinjevo, Osnovnoj školi Podgradina, Osnovnoj školi Podhum, Osnovnoj školi Guber i na biračkom mjestu u Prologu.

“Ukradeno nam je više od tisuću glasova. Spremni smo se povući iz kampanje za ta biračka mjesta i vidjet ćete kakav će biti rezultat. Kao stranka smo oštećeni za nekoliko mandata. Naš kandidat za načelnika je pobijedio. Borit ćemo se za istinu, kakva god ona bila”, poručio je predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

Za sve okrivljuju HDZ BiH, a tvrde kako imaju i dokaze. Napominju kako su o svim saznanjima obavijestili županijski i federalni MUP te SIPA-u.

Podnijeli su i kaznene prijave. Od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH traže da se otvore kutije na pojedinim biračkim mjestima i da se obavi grafološko vještačenje te da se izbori na pet biračkih mjesta ponove.

Podsjetimo, prema zadnjim rezultatima, za načelnika je izabran Luka Čelan (HDZ BiH) s osvojenih 4.234 glasa. Kandidat HDZ-a 1990 Božo Perić osvojio je 4.069 glasova.