HDZ BiH na izbore s 33 kandidata za načelnike

HDZ BiH predao je za lokalne izbore ukupno 33 kandidature za načelnike općina i gradova, od toga sedam kandidatura s koalicijama. Stranka je uz to predala i 67 listi za općinska i gradska vijeća, uključujući 16 listi s koalicijama.

Kandidati u Posavskoj županiji su Stjepan Piljić u Domaljevac-Šamcu, Jakov Ivanković u Odžaku i Stanko Vincetić u Orašju. U Zeničko-dobojskoj županiji, Ivo Majstorović kandidat je u Kaknju, Zvonimir Anđelić u Usori, Zdravko Marošević u Varešu, a u Žepču Mato Zovko.

Stranački kandidati u Županiji Središnja Bosna su Zdenko Antunović (Bugojno), Mirjana Plavčić (Busovača), Tadija Šugić (Dobretići), Bojan Domić (Travnik) i Renato Pejak (Kreševo). U koaliciji s HSS-om Stjepana Radića, kandidati će biti Suzana Lovrić (Fojnica), Mladen Mišura-Ramljak (Kiseljak) i Stjepan Dujo (Novi Travnik). Stipan Jezerčić zajednički je kandidat HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 u Jajcu. Dražen Matišić (Uskoplje) i Tomislav Bošnjak Matić (Vitez) bit će kandidati u koaliciji s HDZ-om 1990 i HSS-om Stjepana Radića.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji HDZ samostalno izlazi u općinama Čapljina (Smiljan Vidić), Čitluk (Marin Radišić), Neum (Živko Matuško), Ravno (Andrija Šimunović) i Stolac (Stjepan Bošković). Ante Pavličević bit će kandidat za ramskog načelnika na listi HDZ-a BIH, HSP-a BIH i RDS-a.

Samostalni kandidati bit će u svim općinama Županije Zapadnohercegovačke: Ljubo Grizelj u Grudama, Nevenko Barbarić u Ljubuškom, Branko Bago u Posušju i Miro Kraljević u Širokom Brijegu. Isti je slučaj u Hercegbosanskoj županiji, gdje će kandidati biti Luka Čelan (Livno), Ivan Vukadin (Tomislavgrad), Mario Lovrić (Kupres), Ile Krezo (Glamoč) i Zoran Barić (Bosansko Grahovo).