HMRK Zrinjski pojačava bazu domaćih igrača

Rukometaši HMRK Zrinjski prošle su sezone uspjeli izboriti ostanak u Premijer ligi zahvaljujući dobrim igrama u proljetnom dijelu sezone. Klub se nakon loših igara u prvom dijelu sezone konsolidirao, izabrano je novo rukovodstvo te je dovoden novi trener. Iako je prvenstvo tek nedavno završeno, iz Zrinjskog su već u ponedjeljak predstavili planove i ciljeve za iduću sezonu.

HMRK Zrinjski odlučio je produžiti suradnju s trenerom Zdravkom Medićem koji je istaknuo kako je svjestan novih izazova i ciljeva koje je postavila uprava kluba za iduću sezonu: “Sljedeće sezone cilj nam je napraviti iskorak. Želimo selektirati igrače u tijeku godine i godinu poslije možda napasti titulu. Sljedeće sezone bitka za naslov nije nam prioritet”, rekao je Medić na konferenciji za medije.

Uprava Zrinjskog je odlučila više pažnje posvetiti rukometnoj školi čiji će voditelj biti Lazar Raguž, bivši trener prve ekipe. Osnovni cilj škole bit će stvaranje vlastitih kvalitetnih igrača po uzoru na Izviđač koji je osvojio prvenstvo BiH sa samo dvojicom igrača koji nisu iz Ljubuškog.

“Prvi korak bit će nam poboljšanje uvjeta u kojima radimo. Sve aktivnosti škole bit će vezane za Dom rukometa koji se nalazi u krugu kampusa. Dom rukometa potrebno je malo opremiti i obnoviti. Na tome radimo s Upravom i prijateljima kluba”, predstavio je planove za školu Raguž.

“Škola će biti organizirana i održavana u partnerstvu roditelja Uprave. Idući zadatak bit će povećanje baze djece. Moramo razviti partnerski odnos s rukometnim školama koje djeluju u našem krugu. Svi dosadašnji treneri koji su radili s nama i dalje su tu, a pridružili su se i novi. U rad škole uključit ćemo i Sveučilište u Mostaru, posebno Kineziološki fakultet”, dodao je Raguž.