HNK Mostar priprema novu predstavu “Zečja rupa”

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru započelo je s pripremom “Zečje rupe”, jednog od najizvođenijih kazališnih komada na svijetu, a za ovaj tekst autor David Lindsay Abaire nagrađen je 2005. godine Pulitzerovom nagradom.

Predstavu će režirati Lajla Kaikčija, scenografiju i kostimografiju potpisat će Sabina Trnka, a igrat će Jelena Kordić Kuret, Sanda Krgo Soldo, Ermin Bravo, Vanja Matović i Amar Rahić.

Nakon tragičnog gubitka djeteta, obitelj suočena s pitanjem o smislu i sama pokušava preživjeti. Pokušaj normalnog života tek je prividna igra u kojoj bračni par nastoji naći smisao i razlog. Priča o gubitku, boli, suosjećanju i oprostu predstavlja studiju ljudskih karaktera i sudbina koja vrlo uspješno i sugestivno pobuđuje empatiju.

Istodobno, to je minuciozna studija ljudskih odnosa u vremenima krhke vjere, ali jednako tako to je drama i o ljudskoj snazi i sposobnosti da nadvlada teška životna iskušenja. “Zečja rupa” progovara o uvijek osjetljivoj i tabuiziranoj temi najvećeg ljudskog gubitka i konačnosti. To čini putem psihološki bogatih lica i situacija, pa unatoč zahtjevnoj temi, nije lišena suptilnog humora koji je čini životnom, privlačnom i uvjerljivom.

“S ovim naslovom na našem repertoaru dobivamo jednu provjerenu teatarsku uspješnicu koja na najbolji način sintetizira ono najbolje što predstava može pobuditi kod publike, i smijeh i suze, i to istodobno” izjavio je umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina.