Croatia vs. Portugal, 10th June 2013

Hrvatska ispustila veliko vodstvo protiv Češke

Dva gola prednosti nisu bila dovoljna hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji kako bi osigurala drugu pobjedu na Europskom prvenstvu. Češka se vratila u završnici susreta i izjednačila na konačnih 2:2 u dvoboju drugog kola Skupine D. Osim pobjede, Hrvatska je još propustila osigurati prolazak u osminu finala, iako i s ovakvim ishodom ima vrlo dobre izglede.

Utakmicu su obilježili i novi huliganski ispadi hrvatskih navijača, koji su u 86. minuti počeli bacati baklje na teren te izazvali međusobnu tučnjavu.

Ivan Perišić bio je strijelac prvog pogotka u 37. minuti. Marcelo Brozović u 59. minuti izbacio je Ivana Rakitića pred Petra Čecha, a veznjak Barcelone sjajno je prebacio slavnog vratara za 2:0. Za Hrvatsku je sve krenulo nizbrdo prvo ozljedom Luke Modrića koji će propustiti utakmicu trećeg kola protiv Španjolske. U 76. minuti Milan Škoda je smanjio na 2:1 odmjerenim udarcem glavom. Navijači su učinili medvjeđu uslugu Hrvatskoj produživši zbog nereda susret te je u sudačkoj nadoknadi dosuđen jedanaesterac zbog igranja rukom Domagoja Vide. Tomaš Necid donio je Česima prvi bod i nadu u prolazak skupine.

Hrvatska treći susret u skupini igra u utorak sa Španjolskom, čiji se dvoboj drugog kola protiv Turske igra kasnije u petak.