Hrvatska traži revanš protiv Turske, remi Engleske i Rusije

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju u 15 sati igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Na pariškom Parku prinčeva izabranici Ante Čačića ogledat će se s Turskom. Utakmica u Skupini D oživjela je uspomene na dvoboj istih reprezentacija na Europskom prvenstvu 2008. u Austriji i Švicarskoj, kad je Turska u dramatičnoj završnici prošla u polufinale poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca. Prije 20 godina, na Euru u Engleskoj, Hrvatska je svladala Tursku na otvaranju turnira golom Gorana Vlaovića.

U istoj skupini u ponedjeljak će se ogledati Španjolska i Češka.

Drugi dan Eura donio je tri utakmice. Švicarska je u Skupini A pobijedila debitanta na velikim natjecanjima Albaniju 1:0 golom Fabiana Schara. U toj skupini Francuska je u petak bila bolja od Rumunjske (2:1).

Wales je u Skupini B uspješno otvorio kampanju pobjedom 2:1 protiv Slovačke. Gareth Bale je donio vodstvo Velšanima u prvom dijelu, poravnao je Ondrej Duda poslije sat vremena igre, da bi Hal Robson Kanu osigurao tri boda debitantima na Euru. Engleska i Rusija odigrali su 1:1 u toj skupini. Otočani su vodili od 73. minute golom Erica Diera, da bi u sudačkoj nadoknadi Vasilij Berezuckij pogodio za podjelu bodova.

Osim Hrvatske i Turske, u subotu će na teren i reprezentacije iz Skupine C. Poljska i Sjeverna Irska igraju u Nici u 18 sati, a svjetski prvak Njemačka i Ukrajina sastaju se u Lilleu u 21 sat.

Ponedjeljak donosi spomenutu utakmicu Španjolska – Češka te oglede Skupine E Republika Irska – Švedska i Belgija – Italija.