Gdje ide studentskih 10KM?

Gdje ide 10 KM studenata Sveučilišta u Mostaru, koje godišnje uplaćuju Studentskom zboru, predstavljeno je na javnoj tribini održanoj na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Tribinu je predvodio predsjednik Studentskog zbora Marijan Tustonja.

Studentima je predstavljen rad i proračun Zbora kroz akademsku godinu 2017./2018. godinu, ali i plan i program za tekuću. Ponuđeni su im brojni tečajevi koji će se uskoro organizirati i predstavljeni svi članovi koji aktivno djeluju u ovoj organizaciji.
„Cilj je ove tribine demonstracija gdje će se novci od prikupljenih sredstava potrošiti u ovoj akademskoj godini. Troškovi će se kao i dosad odnositi na kulturne, sportske i edukacijske događaje, a sve u svrhu kako bismo olakšali, poboljšali i unaprijedili studentski standard”, izjavio je za treci.ba predsjednik Studentskog zbora Marijan Tustonja.

Nazočnim studentima se obratila i pomoćnica rektora za studente i pravna pitanja prof. dr. Vesna Kazazić, koja je naglasila da je suradnja između vodstva Sveučilišta i predstavnika studenata od iznimne važnosti te kako se zajedno trebaju truditi za bolje uvjete studiranja na Sveučilištu u Mostaru.

Za vrijeme trajanja tribine bila je postavljena Info kutija gdje su se mogli anonimno ubaciti prijedlozi i ideje. Studentima koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati tribini bio je omogućen live prijenos na Facebook stranici Studentskog zbora.

Cjelokupan plan i program Studentskog zbora za tekuću akademsku godinu, kao i troškovnik može se pronaći na službenoj stranici Zbora.

Izvor: Treći.ba