Igre na sreću posvađale vladajuću federalnu koaliciju

Javnost u Federaciji BiH posljednjih mjeseci zasuta je informacijama o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću. Kako bi stupio na snagu, potrebna je podrška Doma naroda. Ukoliko se to dogodi, iz SDA najavljuju povećanje prihoda federalnog proračuna, a privatni priređivači ističu kako ih se želi dovesti u podređen položaj.

Privatni priređivači ističu kako je ovaj zakon sporan iz više razloga, a jedan od njih je i kršenje Ustava Federacije koji svim pravnim i fizičkim osobama garantira jednakost prema tom zakonu, a kažu da to nije nije slučaj s Lutrijom BiH.

“Smatramo da je cilj ovih zakonskih mjera stvaranje nejednakih uvjeta na tržištu”, izjavio je za Našu TV Toni Boras, voditelj ureda za odnose s javnošću Premier sportske kladionice.

Kontaktirali smo nekoliko zastupnika iz Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koji su podržali izmjene i dopune ovog zakona, ali danas nam se nisu javili. Komentar smo dobili od Darija Knezovića, zastupnika HDZ-a BiH koji nije podržao izmjene ovog zakona.

“Svebošnjačka politika radi na zatvaranju, a ne oporezivanju djelatnosti priređivača igara na sreću i punjenju proračuna Federacije. Ovo je jedina branša koju na neki način kontroliraju Hrvati”, komentirao je za Našu TV Knezović.