Inspektor SIPA-e uhićen zbog korupcije i zlouporabe položaja

U akciji Državne agencije za istrage i zaštitu i Tužiteljstva BiH uhićen je Marčetić Darko, rođen 1974. godine u Prijedoru, zaposlen kao inspektor SIPA-e u Banjoj Luci.

Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu proveli su akciju uhićenja i pretresa u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotreu položaja i koruptivne aktivnosti.

Marčetić je osumnjičen da je, djelujući u dogovoru s osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih lijekova i određene količine opojne droge marihuana, zlouporabio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tijekom istrage, utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrijebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon uhićenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljim aktivnostima u predmetu.