Interaktivne ploče za škole budućnosti

Uskoro bi kredu i ploču u nastavi mogla zamijeniti pametna ploča, program Mozabook koji predstavlja udžbenike u digitalnom obliku. Danas je takav program predstavljen u Mostaru. Program je namijenjen školama, fakultetima, vrtićima, tvrtkama i svima ostalima koji je žele koristiti.
Prepuna dvorana ljudi iz obrazovnih institucija pokazala je veliko zanimanje za mozaikom digitalnog obrazovanja, tj. Mozabook.

“Predstavili smo moćnu platformu i moćne alate i transformaciju običnog papirnog udžbenika u digitilanom obliku,” poručio je Miro Petric, direktor Alfe d.d. Zagreb.

“Osobito treba istaknuti 3D modele. Mozabook sadrži niz alata kojim učitelji mogu kreirati svoj sadržaj. A po prvi put mogu imati gotov proizvod i s njime upravljati”, poručio je Domagoj Dedić, direktor marketinga.

Sve što profesori u školama i na fakultetima pišu na pametnoj ploči, ostaje zapisano. Tako učenici i studenti naknadno mogu učiti bez hvatanja zabilješki. Učionica 21. stoljeća konačno je dobila svoj smisao.

“Ako obrađujemo nastavnu jedinicu UHO. Koliko se god autori i ilustruratori udžbenika trudili to zorno prikazati, ipak to ne može biti tako dobro kao što je 3D model gdje vidimo simulaciju tona kako ulazi u uho. I tada shvaćamo zašto čujemo nešto ovako ili onako”, dodaje Dedić.

Pametna ploča se koristi u 27 zemalja svijeta. U Hrvatskoj se također koristi, a mogao bi uskoro i u BiH.

“Alfa ima licencu za Hrvatsku i BiH. Mi ćemo napraviti prezentaciju po svim školama u BiH. Dat ćemo im demonstrativnu verziju ove platforme pa ćemo vidjeti kakav će biti rezultat. Naš rezultat iz Zagreba je veličanstven”, poručio je Petric.

Tako pomoću ovih alata u jednoj interakciji u isto vrijeme mogu biti učitelji, učenici, i roditelji te mogu zajedno sudjelovati u kreiranju, ispravljanju i nadopunjavaju sadržaja.