Ispali Čilić i Draganja, u akciji rukometaši i košarkaši

Novak Đoković i Nenad Zimonjić svladali su Marina Čilića i Marina Draganju na početku olimpijskog turnira parova. Srpski par nije ostavio puno šansi jedinom hrvatskom paru u Rio de Janeiru te je konačni rezultat bio 6:2, 6:2. Čilić nastavlja nastup u Brazilu u pojedinačnoj konkurenciji. Nakon što je u u subotu u dva seta eliminirao Dimitrova, u drugom kolu čeka ga bolji iz meča Gabašvili – Albot.

Borna Ćorić nije uspio proći prvo kolo. Pružio je veliki otpor Francuzu Gillesu Simonu, da bi poslije 130 minuta završilo rezultatom 6:4, 7:6(1). Bio je ovo prvi nastup na Olimpijskim igrama za 19-godišnjeg Zagrepčanina.

Drugog dana Olimpijskih igara slijedi prvi ispit za hrvatske rukometaše koji su veliki favoriti u susretu s Katarom koji počinje u 14.30 sati. Hrvatska je u skupini u kojoj se još nalaze Francuska, Danska, Tunis i Argentina.

Hrvatska košarkaška reprezentacija u ponoć također igra svoju prvu utakmicu. Protivnik je Španjolska, finalist dva posljednja olimpijska turnira i aktualni europski prvak. U ovoj skupini još su Litva, Nigerija, Brazil i Argentina.

Giovanni Cernogoraz, koji je prije četiri godine osvojio zlato u trapu, nastupit će u nedjelju u ovoj disciplini u 14.30 sati. Zajedno s njim nastupit će i Josip Glasnović.