Ispred nas pravi zimski tjedan

Prema najnovijim prognozama našu regiju očekuje pravo zimsko vrijeme koje je već donijelo velike količine snijega u Hrvatskoj, ali i BiH.

Na Velebitu ili točnije na postaji Zavižan visina snijega prešla je preko 2 metra kao i neka prošla vremena kada su ovakve visine bijelog pokrivača bile češće, dok primjerice grad Delnice ima snijeg visok jedan metar. Na Sljemenu i na Plitvicama visina je oko 70 centimetara.

Prognoza za ovaj tjedan donosi hladno vrijeme, snijeg u unutrašnjosti kišu na obali. Očekuje se vrlo jaka bura negdje podno Velebita i orkanske snage što će sigurno prouzročiti mnoge nevolje u prometu ali i u ostaloj infrastrukturi.

U drugoj polovici tjedna snijega će biti u većim količinama u kontinentalnim krajevima hrvatske kao i u većem dijelu BiH. U Hercegovini je veća mogućnost za kišu, na planinama snijeg. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperature zraka uglavnom između -1 i 5°C, na jugu zemlje između 6 i 11°C.

Izvor: ABC portal